Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
14.05.2018

Kako postupiti kada je plaća radnika, koji ima zaštićeni račun, u cijelosti isplaćena na redovan račun?

U praksi se često susrećemo sa pitanjem korisnika o tome kako postupiti kada je poslodavac cijelu plaću radnika, koji ima otvoren zaštićeni račun, uplatio na redovan račun. Do opisane situacije, uobičajeno, dolazi zbog slijedećih razloga: 

  • Služba obračuna plaća nije, do dana provedbe isplate plaća, zaprimila obavijest o tome da je radnik otvorio zaštićeni račun ili da novo zaposleni radnik ima otvoreni zaštićeni račun
  • Služba obračuna  plaća ima informaciju o zaštićenom računu radnika ali je nije na odgovarajući način obradila i primijenila na obračunu plaće.
  • Neki treći razlog, … (npr. pogrešan unos naloga u e-bankarstvo, …)

Nevezano na razlog zbog kojeg je plaća radniku u cijelosti isplaćena na redovan račun umjesto na zaštićeni i redovan račun ili samo zaštićeni račun radi se o događaju koji je redovito stresan i za odjel obračuna plaće i za radnika.

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU I NERVOZU!

Usprkos isplati cijele plaće na redovan račun, moguće je pokrenuti proces preusmjeravanje dijela tih sredstava (uobičajeno 3/4) na zaštićeni račun radnika. Potrebno što brže reagirati na nastalu situaciju. Kako postupiti?


>>> CIJELI SADRŽAJ JE DOSTUPAN PRETPLATNICIMA <<<

PRETPLATITE SE !!! Pretplatnici imaju pristup svim sadržajima portala i primaju ažurne obavijesti o zakonskim promjenama i promjenama parametara za obračun plaća. 

CIJENA PRETPLATE
1 GODINA (365 DANA)
 
= 250 KN

(PDV uključen u cijenu)

Postupak za pretplatu: 

1-24 ISPUNITE NARUDŽBU -> zaprimiti ćete ponudu za pretplatu
2-24 PROVEDITE PLAĆANJE PO PONUDI -> zaprimiti ćete podatke za prijavu 
3-24 GOTOVO JE, PRIJAVITE SE NA PORTAL 

Aktivno pratimo uplate preko elektronskog bankarstva. Za hitno kreiranje pristupa pošaljite nam potvrdu o plaćanju na narudzbe@obracun-placa.com. Postupak pretplate od  narudžbe do Vaše prijave na portal traje manje od 1 sata. Račun kreiramo i šaljemo nakon obrade bankovnog izvoda.

Narudžba za pretplatuOpći uvjeti korištenja