Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
17.07.2020

Produžen je moratorij na provođenje ovrha nad novčanim sredstvima i plaćama (do 18.10.2020.)
  • Moratorij na provođenje ovrha nad novčanim sredstvima građana i fizičkih osoba koji je uveden Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima NN 47/20 je produžen do 18.10.2020. U tome periodu FINA neće provoditi ovrhe a fizičke osobe će moći raspolagati i sredstvima koja su uplaćena na redovan i zaštićeni račun! 
  • Poslodavci za vrijeme trajanja moratorija (do 18.10.2020) zastaju s provedbom ovrhe na plaći odnosno stalnom novčanom primanju radnika. 

Povezano: 

ZAKON O DOPUNI ZAKONA O PROVEDBI OVRHE NA NOVČANIM SREDSTVIMA LINK NN 47/2020 LINK

ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAKONA O INTERVENTNIM MJERAMA U OVRŠNIM I STEČAJNIM POSTUPCIMA ZA VRIJEME TRAJANJA POSEBNIH OKOLNOSTI NN 53/2020 LINK

Prenosimo obavijest sa vlada.hr LINK

Zastoj u provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima građana i fizičkih osoba

Vlada je produžila do 18. listopada ove godine rok trajanja posebnih okolnosti, koji se odnosi na zastoj u provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima građana i fizičkih osoba, kao i na provedbu svih ovršnih postupaka.

Kako je rekao potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, budući da je nedvojbeno da okolnosti uzrokovane pojavom bolesti COVID-19 i danas utječu na aktivnosti u Hrvatskoj, Vlada je donijela odluku o produženju roka trajanja posebnih okolnosti do zaključno 18. listopada ove godine, i to rok trajanja posebnih okolnosti propisanih zakonom o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima, odnosno dopunama tog zakona te zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.