Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
08.04.2019

Prijava umirovljenika u radni odnos (prijava na HZMO)

Od 01.01.2019. je Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju NN 115/18 LINK proširen krug umirovljenika koji mogu biti u radnom odnosu uz istovremeno primanje mirovine (do sada je to bilo moguće isključivo za umirovljenike u starosnoj mirovini). Poslodavci u značajnoj mjeri koriste ovu mjeru pa su česta pitanje vezana uz specifičnost prijave umirovljenika u radni odnos. 

Poslodavac s umirovljenikom potpisuje ugovor o radu koji je identičan ugovoru koji se koristi i za ostale radnike. Ugovor se za većinu kategorija umirovljenika sklapa na NEPUNO RADNO VRIJEME do polovine punog radnog vremena (max. 4 sata dnevno odnosno 20 sati tjedno). Potrebno je obratiti pažnju da postoje i kategorije umirovljenika koje mogu biti zaposlene na puno radno vrijeme bez obustave isplate mirovine! Na umirovljenika se primjenjuju prava i obaveze propisane ugovorom o radu, pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom. S obzirom na činjenicu da troškove bolovanja za radnika starijeg od 65 godina snosi ISKLJUČIVO POSLODAVAC KROZ CIJELO VRIJEME TRAJANJA BOLOVANJA savjetujemo poslodavcima da se kroz ugovor o radu na ODREĐENO vrijeme zaštite od rizika odlaska radnika na dugotrajno bolovanje. 

Kategorije umirovljenika koje mogu raditi bez obustave isplate mirovine
Prijava na HZMO


>>> CIJELI SADRŽAJ JE DOSTUPAN PRETPLATNICIMA <<<

PRETPLATITE SE !!! Pretplatnici imaju pristup svim sadržajima portala i primaju ažurne obavijesti o zakonskim promjenama i promjenama parametara za obračun plaća. 

CIJENA PRETPLATE
1 GODINA (365 DANA)
 
= 250 KN

(PDV uključen u cijenu)

Postupak za pretplatu: 

1-24 ISPUNITE NARUDŽBU -> zaprimiti ćete ponudu za pretplatu
2-24 PROVEDITE PLAĆANJE PO PONUDI -> zaprimiti ćete podatke za prijavu 
3-24 GOTOVO JE, PRIJAVITE SE NA PORTAL 

Aktivno pratimo uplate preko elektronskog bankarstva. Za hitno kreiranje pristupa pošaljite nam potvrdu o plaćanju na narudzbe@obracun-placa.com. Postupak pretplate od  narudžbe do Vaše prijave na portal traje manje od 1 sata. Račun kreiramo i šaljemo nakon obrade bankovnog izvoda.

Narudžba za pretplatuOpći uvjeti korištenja