Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
15.05.2023

Anketa o trošku rada (ATR) za 2020. godinu (predaja u 2023. godini)

Ovih dana tvrtke koje su izabrane u uzorak istraživanja o trošku rada za 2020. (obrazac ATR 2020.) zaprimle su od Državnog zavoda za statistiku (DZS) slijedeću e-mail poruku:

Poštovani,
izabrani ste u uzorak istraživanja o trošku rada za 2020. (obrazac ATR 2020.) u svrhu dobivanja visine i strukture troška rada. Ovo istraživanje provode sve članice Europske unije svake četiri godine, a u Hrvatskoj se provodi po peti puta. Počevši od ove godine, tiskane obrasce zamijenit će dostava podataka elektroničkim putem ispunjavanjem elektroničkog upitnika, pa Vas molimo potvrdu vaše elektroničke pošte ili osobe zadužene za popunjavanje statističkih podataka kako bismo mogli dostaviti pristupne podatke. Potvrdu odnosno važeću adresu elektroničke pošte dostavite nam putem elektroničke pošte na atr@dzs.hr.
Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.
Srdačan pozdrav,
Služba statistike tržišta rada

ATR je kompleksan obrazac putem kojeg je potrebno isporučiti 30+ podataka o trošku i strukturi isplaćenih plaća, naknada, nagrada i potpora isplaćenih radnicima za 2020. godnu. Ako u svojem programu za obračun plaća nemate opciju za kreiranje podloge za popunjavanje ATR obrasca a obuhvaćeni ste u statističkom uzorku, započnite na vrijeme sa pripremom ovih podataka. Sa stranica DSZ možete preuzeti verziju ATR obrasca u word formatu LINK. Obrazac ATR će se ispunjavati ON-LINE na www stranicama DZS.

NAPOMENA: Korisnicima naše usluge obračuna plaća, koji su obuhvaćeni u uzorku ove statističke obrade isporučiti ćemo podlogu sa podacima potrebnim za popunjavanje i predaju ovoga obrasca na WEB stranici DZS-a. Podlogu zatražite od Vašeg referenta obračuna plaća.