Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
30.08.2019

Prijava na e-porezna nakon jučerašnje nadogradnje sustava

Kroz jučerašnju nadogradnju sustava e-porezna promijenjeni su principi prijave u sustav. Dio korisnika danas ujutro dočekao je problem prijave u sustav i problem izgubljenih ovlaštenja za određene porezne obveznike (nakon prijave na listi poreznih obveznika nije izlistano određeno poduzeće). Porezna uprava je izdala PDF dokument sa uputama za prijavu LINK

U uputama se preferira prijava putem opcije “Ulaz”. Ova opcija je meni osobno poprilično nekomotna jer zahtijeva dosta klikova i odabira kod prijave a isto tako i  kod odjave iz sustava. “Prijava AKD certifikatom” omogućuje Vam komotniji proces prijave koji je istovjetan dosadašnjem. Isprobao sam obje opcije i regularno fukcioniraju (barem u slučaju naših certifikata). Postoje po net-u objave korisnika koji su u postupku prijave putem “AKD certifikata” ostali bez ovlaštenja na određenim poslovnim subjektima te im se isti više ne prikazuju u listi poreznih obveznika. 

 

.

 

Dio korisnika je u sustavu e-porezna ostao bez pristupa svojem poduzeću (nije vidljivo na listi poreznih obveznika). Prenosimo obavijest kolega iz Facebook grupe Računovodstvo pitanja i odgovori iz prakse LINK što poduzeti u tom slučaju: 

Svi koji su danas nakon ažuriranja e-porezne ostali bez svoje tvrtke u na listi poreznih obveznika a upisani u sudski registar kao zakonski zastupnici, nek se jave preko e-porezne tehničkoj službi sa opisom greške, svojim oib-om i oib-om tvrtke – ovlaštenje će im se ručno dodijeliti dok se greška ne popravi.