Obračun plaća

Obračun plaća za tvrtke
Igrajte na sigurno!
14.03.2018

Microsoft Dynamics 365 for Talent (upravljanje ljudskim resursima po Human Capital Management principima)

U ulozi pružatelja usluga obračuna plaća (payroll accounting) često se susrećemo sa potrebama korisnika za implementacijom Human resource aplikativnog rješenja. Poduzeća koja su provela outsourcing obračuna plaća žele efikasno upravljati ljudskim resursima i ažurno i točno prikupljati podatke i dokumentaciju. Kvalitetne aplikacije su redovito skupe (i licenčno i kroz troškove implementacije) i iz tog razloga teško dostupne manjim i srednjim poduzećima. Povoljnije aplikacije s druge strane nemaju dovoljno kvalitetan set funkcionalnosti niti se možemo u potpunosti pouzdati u njih. Kao dugogodišnji korisnik Microsoft Dynamics NAV (Navision) ERP-a odlučili smo istražiti mogućnosti koje pruža Microsoft Dynamics 365 for Talent.

Zašto nas je zainteresirao ovaj Microsoftov produkt?

  • Radi se o CLOUD verziji aplikacije koja se može koristiti preko mjesečne pretplate. Pretplata se prodaje po principima na koje smo navikli kroz Office 365 paletu proizvoda. 
  • Cijena na međunarodnom tržištu je popularnih i pristojnih 40$  mjesečno po korisniku. Korisnik je pri tome zaposlenik kadrovske službe koji obrađuje podatke o radnicima. Većina HR aplikacija koje se mogu koristiti u cloudu se plaća x dolara po radniku (100 zaposlenih radnike je 100$ mjesečno, …).  
  • Talent kroz svoje module prati cijeli ciklus (radni vijek) od zapošljavanja (Talent), preko podrške za novo zaposlene radnike (OnBoard) do praćenja svih ugovorenih uvjeta i evidencija za radnike. Uz to omogućeno je planiranje,izvršavanje i praćenje napredovanja radnika kroz zadane vremenske periode.
  • Dynamics NAV 365 for Talent uvodi HCM (Human Capital management) princip upravljanja i praćenja ljudskih resursa (poučna PP prezentacija: Differences between Human resource i Human Capital LINK). 
  • Izdavač aplikacije je Microsoft. To nam daje visoku dozu povjerenja da će naši podaci u cloudu biti sigurni, dostupni i da će biti pokrivene odredbe GDPR direktive o zaštiti osobnih podataka
  • Smatramo da Microsoft Dynamics 365 for Talent ima veliki potencijal kao platforma na kojoj bi mala i srednja poduzeća mogla efikasno voditi sve procese vezane uz ljudske resurse odnosno ljudski kapital 😉
  • Kroz integraciju našeg Dynamics Navision ERP modula za obračun plaća sa Dynamics 365 for Talent omogućili bismo automatsko preuzimanje kadrovskih podataka i evidencija za potrebe obračuna plaća.

Preko našeg Office 365 korisničkog računa pokrenuli smo 60-dnevni proces demo korištenja (trial) aplikacije Microsoft Dynamics 365 for Talent. Ako želite i sami pokrenuti trial, to možete ovdje LINK. Cilj nam je u upoznati funkcionalnosti svih modula Microsoft Dynamics 365 for Talent paketa. Aplikacija trenutno nije raspoloživa za Hrvatsku. Morati ćemo pričekati da Microsoft partneri u Hrvatskoj odrade lokalizaciju. Vjerujem da će nam ovaj proizvod biti na raspolaganju vrlo brzo i po cijenama koje su iskazane na word wide razini. Servis za obračun plaća aktivno će u nadolazećem periodu pratiti ovaj Microsoft-ov produkt i paralelno pokušati doći do informacija o dostupnosti istog na teritorije RH. 

Više (Microsoft) LINK

Welcome to Microsoft Dynamics 365 for Talent LINK

Dynamics 365 fot Talent: Dashboard screen LINK

Dynamics 365 for Talent: Moduli LINK

Postoji li u Vašem poduzeću interes i/ili potreba za implementacijom produkta poput Microsoft Dynamics 365 for Talent? Kontaktirajte nas kako bismo Vam, u budućnosti mogli proslijediti novosti i informacije LINK